CJG

Op school is het CJG er ook voor jou 

Basisschoolkinderen ontwikkelen zich volop. Dat is leuk, maar je kan er ook onzeker van worden. Met al je vragen over opgroeien, opvoeden en gezondheid kun je terecht Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond. Het CJG kijkt op verschillende momenten of kinderen zich goed ontwikkelen, vanaf de zwangerschap totdat je kind 18 jaar is. Dat doen we op school, bij jou thuis, via (beeld)bellen of op onze CJG-locaties.

Hoe zie je als ouder het verschil tussen gezonde en ongezonde spanning? Welke sport past bij je kind? Wat moet je doen als je kind wordt gepest, of als je kind zelf pest? Allemaal vragen waar onze professionals bij kunnen helpen. Door te adviseren, ondersteunen en mee te denken. Samen zoeken we naar een antwoord of naar de juiste deskundige die je verder kan helpen. Zo maken we met jou gezond en veilig opgroeien mogelijk.

5 jaar consult

Alle kinderen worden als zij 5 jaar zijn samen met hun ouders uitgenodigd voor een afspraak. We meten en wegen je kind in ondergoed, bekijken de groei en onderzoeken de ontwikkeling. Ook doen we een ogen- en gehoortest. Heb je vragen over de opvoeding, thuis- of schoolsituatie of gezondheid van je kind, dan kun je hiervoor een extra afspraak maken.

9 jaar vaccinatie

Als je kind geboren is voor 2016, dan krijgt je kind in het jaar dat hij 9 jaar wordt, een uitnodiging om samen naar het vaccinatiespreekuur op het CJG langs te komen of naar één van onze vaccinatiedagen. Je kind krijgt twee vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma aangeboden: 1 tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en 1 tegen de bof, mazelen en rodehond (BMR).Vanaf 2025 gaat het vaccinatieschema veranderen. We bieden dan de BMR-vaccinatie met 3 jaar aan en de DTP-vaccinatie als je kind 14 jaar is. Kinderen geboren tussen 2016 en 2021 krijgen in 2025, 2026 en 2027 een uitnodiging. In 2025 ontvangen kinderen geboren in 2016 en 2017 die al. Zo voorkomen we dat jouw kind en anderen ernstige infectieziekten krijgen.

Het zorgteam

Het zorgteam bestaat uit verschillende deskundigen die verbonden zijn aan de school. Samen bespreken zij leerlingen. Afhankelijk van de vraag kan school de jeugdverpleegkundige van het CJG uitnodigen om deel te nemen aan het zorgteam. Hiervan word je altijd op de hoogte gebracht.

De jeugdverpleegkundige op school 

Aan iedere school is een jeugdverpleegkundige verbonden, waar je ook altijd jouw vragen aan kan stellen. Bijvoorbeeld over voeding, beweging, slapen, luisteren of (faal)angst. Geen vraag is ons te gek! Contact met de Jeugdverpleegkundige van De Hoeksteen:

  • Lenneke Hordijk  
  • Telefoonnummer: 088 - 20 10 000  
  • E-mail: l.hordijk@cjgrijnmond.nl 
  • Via de docent of intern begeleider 

Kloppen jouw contactgegevens nog? 

Geef jouw telefoonnummer en/of e-mailadres aan ons door als deze niet bij ons bekend zijn of in het afgelopen jaar veranderd zijn. Dat kan op de manier die jij prettig vindt. Bijvoorbeeld via mijn.cjgrijnmond.nl waarop je inlogt met jouw DigiD. Alle andere manieren vind je op cjgrijnmond.nl/contact. Zo kunnen we je uitnodigen voor afspraken en contact opnemen als dat nodig is.

CJG Rijnmond. Ondersteuning bij de grootste opgave in een mensenleven 

Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten, (ortho)pedagogen en andere deskundigen staan voor alle gezinnen klaar. Wil je meer weten over CJG Rijnmond, wat je kunt verwachten van de afspraken waarvoor we jou en jouw kind uitnodigen of contact met ons opnemen? Kijk dan op cjgrijnmond.nl. Ook vind je hier een overzicht van gratis webinars en (online) cursussen die wij geven, zoals Praten met je kind, Mediaopvoeding en Positief opvoeden.